Semlor glutenfria
Du behöver
- 2,5 dl vatten
- 50 g jäst (söta degar)
- 8,5dl semper fin mjölmix
- 1 msk socker
Fyllning
- 300g mandelmassa
- 1dl mjölk alt. laktosfri
- 3 dl vispgrädde alt. laktosfri
- Florsocker
Hur gör man?
-
Värm vattnet till 37 grader.
-
Smula ner jästen i en bunke, häll vattnet över och rör om.
-
Tillsätt sedan socker och mjölmix och arbeta till en jämn och smidig deg.
-
Låt sedan vila i 10 min.
-
Baka ut degen till 15-20 bollar/semlor och låt jäsa i 30 min.
-
Grädda sedan i 225-50 grader ca 8-10 min i mitten av ugnen.
Låt svalna på galler under bakduk innan man skär av ett lock på varje bulle.
Gröp sedan ur den del av inkråmet och blanda med mandelmassa och mjölk till en ganska lös blandning, inte rinnande. Lägg sedan tillbaka röran i varje bulle och spritsa vispad grädde på. På med lock och pudra florsocker över.
Mums :D
Så enkelt, så gott!
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 230 kcal