Semlor glutenfria

Semlor glutenfria

Annons

Du behöver

  • 2,5 dl vatten
  • 50 g jäst (söta degar)
  • 8,5 dl glutenfri fin mjölmix
  • 1 msk socker

Fyllning

  • 300 g mandelmassa
  • 1 dl laktosfri mjölk
  • 3 dl laktosfri grädde
  • Florsocker

Hur gör man?

  1. Värm vattnet till 37 grader.

  2. Smula ner jästen i en bunke, häll vattnet över och rör om.

  3. Tillsätt sedan socker och mjölmix och arbeta till en jämn och smidig deg.

  4. Låt sedan vila i 10 min.

  5. Baka ut degen till 15-20 bollar/semlor och låt jäsa i 30 min.

  6. Grädda sedan i 225-50 grader ca 8-10 min i mitten av ugnen.

Låt svalna på galler under bakduk innan man skär av ett lock på varje bulle.

Gröp sedan ur den del av inkråmet och blanda med mandelmassa och mjölk till en ganska lös blandning, inte rinnande. Lägg sedan tillbaka röran i varje bulle och spritsa vispad grädde på. På med lock och pudra florsocker över.

Mums :D

Så enkelt, så gott!

Annons

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 230 kcal

Annons

Populära recept

Se alla

Annons