Amaranth BakpulverBröd

Du behöver

  • 2,4 dl amaranthmjöl
  • 3,5 dl rårismjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2,4 dl mjölk, mjölkersättning eller vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 msk honung
  • 2 msk matolja
  • 2 tsk fiberhusk eller 2 lätt vispade äggvitor
  • Till brödformen
  • olja
  • ströbröd (t ex fiberhusk, polenta, hirsmanna, glutenfritt ströbröd)

Hur gör man?

Blanda torra och flytande ingredienser separat,

Slå äggvitan pösig/blanda fiberhusken med 2 msk vatten och låt svälla, vispa sedan upp den

Blanda sedan alla ingredienser

Häll smeten i väl oljad och bröad brödform och grädda i 175 grader. ca 45 minuter.

Låt limpan svalna i formen 10 minuter innan du stjälper upp den på galler

Eller gör styckbröd och grädda i 200 grader ca 15-20 min

Kontrollera med trästicka att brödet är torrt inuti

Populära recept

Se alla