Amaranth BakpulverBröd
Du behöver
- 2,4 dl amaranthmjöl
- 3,5 dl rårismjöl
- 1 msk bakpulver
- 2,4 dl mjölk, mjölkersättning eller vatten
- 1 tsk salt
- 3 msk honung
- 2 msk matolja
- 2 tsk fiberhusk eller 2 lätt vispade äggvitor
- Till brödformen
- olja
- ströbröd (t ex fiberhusk, polenta, hirsmanna, glutenfritt ströbröd)
Hur gör man?
Blanda torra och flytande ingredienser separat,
Slå äggvitan pösig/blanda fiberhusken med 2 msk vatten och låt svälla, vispa sedan upp den
Blanda sedan alla ingredienser
Häll smeten i väl oljad och bröad brödform och grädda i 175 grader. ca 45 minuter.
Låt limpan svalna i formen 10 minuter innan du stjälper upp den på galler
Eller gör styckbröd och grädda i 200 grader ca 15-20 min
Kontrollera med trästicka att brödet är torrt inuti