Amaranthpasta

Amaranthpasta

Annons

Du behöver

  • 4,2 dl amaranthmjöl
  • 2 ägg
  • 2 krm salt
  • vatten

Annons

Hur gör man?

Arbeta samman mjöl, ägg och salt

Tillsätt vatten, en matsked i taget och bearbeta in tills degen blir fast (inte kladdig).

Efter varje matsked vatten, kontrollera att degen är fast. Mängd vatten varierar beroende på mjölet

Forma en rektangel och kavla degen så tunn som möjligt. Om degen börjar fjädra tillbaka , låt degen vila i tio minuter och fortsätt sedan kavla

Trimma kanterna på degen och rulla ihop den

Skär rullen i tunna skivor med en mycket vass kniv,

Rulla ut skivorna i långa nudlar, och lägg dem på mjölad plåt för att torka eller koka omedelbart.

Färska nudlar tar bara ca 4 minuter att koka. När nudlarna flyter upp är de färdiga

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons