Fluffigt Majsbröd

Du behöver

  • 4 dl majsmjöl
  • 4 dl Semper Fin mix el. Grov Mix
  • 2 msk socker om du vill ha ett lite sötare bröd (behövs egentligen inte)
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 dl Calshamn Rismjölk
  • 4 ägg

Hur gör man?

Ugnstemeratur: 200 Grader. Innan du börjar baka, sätt på ugnen.

  1. Blanda i hop de torra ingredienserna i en bunke.

  2. Vispa ihop äggen med mjölken tills det är lite skummigt i en annan bunke.

  3. Rör ner de torra ingredienserna i ägg och mjölksmeten med en träslev.

  4. Vispa bort mjölbubblorna med en vanliga visp. (Om det blivit några).

  5. Häll smeten i en form som är ca. 26 cm x 20 cm.

  6. Ställ in den i ugnen i 25 minuter. Grädda i mitten utav ugnen.

Brödet skall bli gullenbrunt på ytan.

Skär dem sedan i rutor beroende på hur stora du vill ha dem.

Detta brödet är ljuvligt. Både fluffigt, saftigt och gott! Du kan även pröva att blanda i soltorkade tomater och oliv- ringar :)

Populära recept

Se alla