Fluffigt Majsbröd
Du behöver
- 4 dl majsmjöl
- 4 dl Semper Fin mix el. Grov Mix
- 2 msk socker om du vill ha ett lite sötare bröd (behövs egentligen inte)
- 1 tsk salt
- 4 tsk bakpulver
- 4 dl Calshamn Rismjölk
- 4 ägg
Hur gör man?
Ugnstemeratur: 200 Grader. Innan du börjar baka, sätt på ugnen.
-
Blanda i hop de torra ingredienserna i en bunke.
-
Vispa ihop äggen med mjölken tills det är lite skummigt i en annan bunke.
-
Rör ner de torra ingredienserna i ägg och mjölksmeten med en träslev.
-
Vispa bort mjölbubblorna med en vanliga visp. (Om det blivit några).
-
Häll smeten i en form som är ca. 26 cm x 20 cm.
-
Ställ in den i ugnen i 25 minuter. Grädda i mitten utav ugnen.
Brödet skall bli gullenbrunt på ytan.
Skär dem sedan i rutor beroende på hur stora du vill ha dem.
Detta brödet är ljuvligt. Både fluffigt, saftigt och gott! Du kan även pröva att blanda i soltorkade tomater och oliv- ringar :)