Savannahs banankaka
Du behöver
- 2 st NO ägg (äggersättning på 2 tsk pulver + 4 msk
- vatten)
- 3 dl socker
- 100g mjölkfri smör + lite till smöra formen
- 5dl Lailas gul glutenfri mjölblandning
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk ingefära (pulver)
- 2 tsk kanel
- 2 mogna bananer
- 1/2 dl kaffe med eller utan koffein (brygg eller nescafé)
- ca 1/2 dl kokosflingor
Hur gör man?
- 2 tsk No ägg pulver + 4 msk vatten = vispa upp den
- blanda i sockret och vispa ytterligare en stund
- blanda i smält smör, bakpulver, bikarbonat, ingefära, kanel, mjölblandningen, kaffet och den mosade bananerna
vispa ihop till en smet =)
Jag har använt en rund ugnsform. Smöra och "bröa" med kokosflingor (istället för ströbröd använder jag kokosflingor)
Baka nedre delen i ugnen 175 grader i ca 45min- 1 timme