Filippas sköna pastarätt
Du behöver
- 300 g glutenfri pasta, t ex tagliatelle (Glutis tagliatelle är ärt/bön/sojafri)
- 1 aubergine
- 1 tsk salt
- 2 msk olivolja
- 50 g ricotta, fårost eller Boursin
Tomatsås
- 1/2-1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk paprikapulver
- 1 krm nymalen peppar
- 1 burk konserverade tomater
- 2 tsk torkade örter, t ex timjan och oregano
- 1 tsk örtsalt ev. (Kontrollera ev ärt/bön/sojainnehåll)
- 10 gröna oliver
Hur gör man?
- Koka upp en stor kastrull vatten till pastan. Skär auberginen i centimetertjocka skivor. Salta skivorna och låt dem ligga på en tallrik 10–15 min så att de vätskar sig.
- Tomatsåsen: Hacka lök och vitlök och fräs det glansigt i oljan.
- Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och peppar. Fräs upp, rör om och tillsätt sedan tomatkross, timjan, oregano och ev örtsalt. Koka tomatsåsen 10 min och blanda till sist ner oliverna skurna i skivor.
- Koka pastan rekommenderad tid tills den är mjuk men fortfarande spänstig.
- Hetta upp en stekpanna med olja, torka aubergineskivorna och stek dem till fin färg på båda sidor ca 5 min.
- Sila upp pastan och lägg den på varmt serveringsfat, häll tomatsåsen över, lägg på aubergineskivorna och smula över osten.