Filippas sköna pastarätt

Du behöver

  • 300 g glutenfri pasta, t ex tagliatelle (Glutis tagliatelle är ärt/bön/sojafri)
  • 1 aubergine
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 50 g ricotta, fårost eller Boursin

Tomatsås

  • 1/2-1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm nymalen peppar
  • 1 burk konserverade tomater
  • 2 tsk torkade örter, t ex timjan och oregano
  • 1 tsk örtsalt ev. (Kontrollera ev ärt/bön/sojainnehåll)
  • 10 gröna oliver

Hur gör man?

  1. Koka upp en stor kastrull vatten till pastan. Skär auberginen i centimetertjocka skivor. Salta skivorna och låt dem ligga på en tallrik 10–15 min så att de vätskar sig.
  2. Tomatsåsen: Hacka lök och vitlök och fräs det glansigt i oljan.
  3. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och peppar. Fräs upp, rör om och tillsätt sedan tomatkross, timjan, oregano och ev örtsalt. Koka tomatsåsen 10 min och blanda till sist ner oliverna skurna i skivor.
  4. Koka pastan rekommenderad tid tills den är mjuk men fortfarande spänstig.
  5. Hetta upp en stekpanna med olja, torka aubergineskivorna och stek dem till fin färg på båda sidor ca 5 min.
  6. Sila upp pastan och lägg den på varmt serveringsfat, häll tomatsåsen över, lägg på aubergineskivorna och smula över osten.

Populära recept

Se alla