Pannkakor - ett grundrecept

Du behöver

  • 3 ägg
  • 4,5 dl havremjölk eller annan vegetabilisk mjölk
  • 1 tsk fiberhusk
  • 2 dl mjöl av t ex havre, ris, bovete, quinoa, kikärtor, majs, soja, durra, amarant, teff, mandel (kombinera och experimentera själv eller se beprövade förslag nedan).
  • 1 msk potatismjöl (kan uteslutas).
  • 1/2 tsk salt
  • olja till stekning
  • Pannkakor - mandel och bovete

Följ grundreceptet och använd följande mjöl

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • Pannkakor - råris och havre

Följ grundreceptet och använd följande mjöl

  • 1 dl rårismjöl
  • 1 dl havremjöl

Hur gör man?

  1. Rör ihop ägg, mjölk och fiberhusk, låt svälla ett par minuter och vispa i mjöl och salt till en klumpfri smet.

  2. Stek tunna pannkakor på båda sidor med lite olja i stekpannan mellan varje. Ha hög värme på den första, sänk sedan något.

Prova också att göra pannkakor som är mindre i storlek, bara någon decimeter i diameter. De är lättare att vända och fungerar bra även om smeten är tjockare. Servera dem som de är eller hopvikta som piroger med bär eller sylt.

Populära recept

Se alla