Pannkakor - ett grundrecept

Pannkakor - ett grundrecept

Du behöver

  • 3 ägg
  • 4,5 dl havremjölk eller annan vegetabilisk mjölk
  • 1 tsk fiberhusk
  • 2 dl mjöl av t.ex. havre, ris, bovete, quinoa, kikärtor, majs, soja, durra, amarant, teff, mandel (kombinera efter önskemål)
  • 1 msk potatismjöl (kan uteslutas)
  • ½ tsk salt
  • olja till stekning

Pannkakor – mandel och bovete

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl bovetemjöl

Pannkakor – råris och havre

  • 1 dl rårismjöl
  • 1 dl havremjöl

Hur gör man?

  1. Rör ihop ägg, mjölk och fiberhusk, låt svälla ett par minuter och vispa i mjöl och salt till en klumpfri smet.

  2. Stek tunna pannkakor på båda sidor med lite olja i stekpannan mellan varje. Ha hög värme på den första, sänk sedan något.

Prova också att göra pannkakor som är mindre i storlek, bara någon decimeter i diameter. De är lättare att vända och fungerar bra även om smeten är tjockare. Servera dem som de är eller hopvikta som piroger med bär eller sylt.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons