Glutenfria amerikanska pannkakor

Glutenfria amerikanska pannkakor

Du behöver

  • 2½ dl glutenfritt mjöl (tex semper eller lailas men kolla vetestärkelse)
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • ½ msk strösocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 2½ dl smaksatt yoghurt
  • 2 msk smör & rapsolja

Hur gör man?

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.

  2. Vispa ihop ägg, yoghurt och smör & rapsolja i en bunke.

  3. Rör ner de torra ingredienserna.

  4. Stek ca 10 cm stora amerikanska pannkakor på medelvärme i smör och olja i en stekpanna. När det börjar bildas bubblor på ovansidan är det dags att vända den glutenfria pannkakan.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 230 kcal
  • Kolhydrater: 26g
  • Fett: 10g
  • Protein: 5g
  • Fiber: 1g

Allergiinformation

Detta recept är anpassat för glutenintoleranta genom användning av glutenfritt mjöl. Kontrollera alltid innehållsförteckningen på mjölblandningar för eventuell vetestärkelse (om du inte tål det).

Äggallergiker kan ersätta ägget med en äggersättning. Kom ihåg att välja en smaksatt yoghurt utan allergener som kan påverka dig.

Serveringsförslag

Servera de amerikanska glutenfria pannkakorna med färska bär som blåbär och hallon för en frisk smak. Tillsätt gärna en klick grädde eller en skvätt lönnsirap för extra sötma. För en mer matig variant, toppa med skivad avokado och en nypa havssalt.

Dryckesförslag

Till dessa amerikanska pannkakor kan du servera en fräsch och läskande dryck som hallonlemonad. Mixa hallon med citronjuice och lite socker, sila och blanda med vatten. Servera med is och några färska hallon som dekoration för en extra somrig touch.

Populära recept

Se alla