Glutenfri ugnspannkaka med bacon

Du behöver

  • 1 - 2 paket bacon
  • 1 liten purjolök (om man vill)
  • 3 ägg
  • 8 dl mjölk (kan ersättas med havremjölk)
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl glutenfri mix eller mjöl (tex lailas, finax, semper mjölmix)

Servera med

  • Lingonsylt eller rårörda lingon
  • Råkostsallad (på riven kålrot, morot och apelsin)

Hur gör man?

  1. Stek baconet till önskad yta.

  2. Ställ in ugnen på 225°C.

  3. Skölj och strimla purjolök och fördela i pannan med baconet.

  4. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och mjöl till en slät och klimpfri smet.

  5. Häll smeten över bacon och purjo i långpannan.

  6. Ställ in långpannan i ugn 225°C och grädda i 25-30 minuter.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 550 kcal
  • Kolhydrater: 45g
  • Fett: 35g
  • Protein: 25g

Allergiinformation

Använd glutenfri havremjölk för laktos och mjölkfritt alternativ Kontrollera ingredienserna i mjölmixen efter mjölk, vetestärkelse. ärt och bönfri Gör den vegetarisk utan bacon

Serveringsförslag

Servera med lingonsylt och gärna råkostsallad på riven kålrot, morot och apelsin.

Tips

Låt stå lite för att stelna efter den är klar i ugnen.

Populära recept

Se alla