Glutenfri ugnspannkaka med bacon
Du behöver
- 1 - 2 paket bacon
- 1 liten purjolök (om man vill)
- 3 ägg
- 8 dl mjölk (kan ersättas med havremjölk)
- 1/2 tsk salt
- 4 dl glutenfri mix eller mjöl (tex lailas, finax, semper mjölmix)
Servera med
- Lingonsylt eller rårörda lingon
- Råkostsallad (på riven kålrot, morot och apelsin)
Hur gör man?
-
Stek baconet till önskad yta.
-
Ställ in ugnen på 225°C.
-
Skölj och strimla purjolök och fördela i pannan med baconet.
-
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och mjöl till en slät och klimpfri smet.
-
Häll smeten över bacon och purjo i långpannan.
-
Ställ in långpannan i ugn 225°C och grädda i 25-30 minuter.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 550 kcal
- Kolhydrater: 45g
- Fett: 35g
- Protein: 25g
Allergiinformation
Använd glutenfri havremjölk för laktos och mjölkfritt alternativ Kontrollera ingredienserna i mjölmixen efter mjölk, vetestärkelse. ärt och bönfri Gör den vegetarisk utan bacon
Serveringsförslag
Servera med lingonsylt och gärna råkostsallad på riven kålrot, morot och apelsin.
Tips
Låt stå lite för att stelna efter den är klar i ugnen.