Glutenfria gifflar
Du behöver
- 25 g jäst
- 2 1/2 dl fingervarmt vatten
- 1/4 dl Dansukker Fibrex
- 3/4 dl flytande margarin
- 1 dl hirsflingor
- 1 tsk salt
- 1 msk Dansukker Vit Sirap
- 1 ägg
- 7 dl glutenfri fin mjölmix
- 8 skivor rökt skinka
- 16 skivor ost
- röd paprika
Hur gör man?
-
Smula jästen i en skål. Häll på vattnet och rör tills jästen löst sig.
-
Tillsätt margarin, hirsflingor, salt, sirap och ägg.
-
Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
-
Under tiden förbereds fyllningen. Skölj och ta bort kärnorna i paprikan. Skär långa bitar av paprikan. Halvera skinkskivorna.
-
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar. Kavla ut varje del till en rund kaka som sporras till åtta trekanter.
-
Lägg en ostskiva, en halv skinkskiva och en bit paprika på den breda delen av varje trekant. Rulla samman från breda änden mot spetsen. Vik varje giffel till en halvmåne.
-
Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i 20 minuter.
-
Pensla med uppvispat ägg och strö på hirsflingor.
-
Grädda i nedre delen av ugnen i 250 °C i cirka 10 minuter.
Låt svalna på galler under duk. Gifflarna går utmärkt att frysa.