Rödbetspaj med fetaost

Du behöver

Pajdegen

  • 3 dl glutenfritt mjöl (Semper eller Finax fungerar bra)
  • 100 gr smör eller margarin
  • 2 msk olja
  • 2 msk vatten

Till den glutenfria rödbetspajen

  • 1/2 liten rödlök
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 200 g bladspenat (eller mer)
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 tsk torkad rosmarin
  • 150 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tomat

Hur gör man?

Pajdegen

  1. Blanda allt i en matberedare och kör samman till en deg.

  2. Använd mjölad hand eller sked när du trycker ut degen i en pajform (ca 27 cm i diameter).

  3. Nagga och förgrädda i 7-8 minuter i ugn 200 grader.

Recept på glutenfri matpaj

Rödbetspajen

  1. Förgrädda det glutenfria pajskalet enligt anvisning ovan. Sätt därefter ugnen på 225°C.

  2. Skala, dela och finhacka löken. Fräs löken i olja i en stekpanna tills den mjuknar. Tillsätt spenaten och låt fräsa ytterligare några minuter.

  3. Skär rödbetorna i små bitar.

  4. Vispa ihop ägg, mjölk och rosmarin i en bunke. Rör ner spenatfräs, salt och peppar.

  5. Fyll pajskalet med rödbetsbitarna och häll över fyllningen. Smula till sist över fetaosten och lägg ut tomatskivor.

  6. Ställ in i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills pajen har stannat och osten fått fin färg. Låt svalna något före servering. Servera gärna den glutenfria pajen med en god sallad.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 690 kcal

Populära recept

Se alla