Rödbetspaj med fetaost
Du behöver
Pajdegen
- 3 dl glutenfritt mjöl (Semper eller Finax fungerar bra)
- 100 gr smör eller margarin
- 2 msk olja
- 2 msk vatten
Till den glutenfria rödbetspajen
- 1/2 liten rödlök
- 500 g förkokta rödbetor
- 200 g bladspenat (eller mer)
- 2 ägg
- 2 dl mjölk
- 1/2 tsk torkad rosmarin
- 150 g fetaost
- 1 msk olivolja
- 1 krm salt
- 1 krm peppar
- 1 tomat
Hur gör man?
Pajdegen
-
Blanda allt i en matberedare och kör samman till en deg.
-
Använd mjölad hand eller sked när du trycker ut degen i en pajform (ca 27 cm i diameter).
-
Nagga och förgrädda i 7-8 minuter i ugn 200 grader.
Rödbetspajen
-
Förgrädda det glutenfria pajskalet enligt anvisning ovan. Sätt därefter ugnen på 225°C.
-
Skala, dela och finhacka löken. Fräs löken i olja i en stekpanna tills den mjuknar. Tillsätt spenaten och låt fräsa ytterligare några minuter.
-
Skär rödbetorna i små bitar.
-
Vispa ihop ägg, mjölk och rosmarin i en bunke. Rör ner spenatfräs, salt och peppar.
-
Fyll pajskalet med rödbetsbitarna och häll över fyllningen. Smula till sist över fetaosten och lägg ut tomatskivor.
-
Ställ in i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills pajen har stannat och osten fått fin färg. Låt svalna något före servering. Servera gärna den glutenfria pajen med en god sallad.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 690 kcal