Glutenfri äpplekaka
Du behöver
- Till formen
- Smör eller margarin
- 1 msk Dansukker Rörsocker Strö
- 2 msk kokosflingor
- Smet
- 3 dl potatismjöl
- 3 dl Dansukker Florsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
- 2 dl kokosflingor
- 150 g smör eller margarin, rumstempererat
- 2 ägg
- 1 dl vaniljyoghurt
- Fyllning
- 2 äpplen
Hur gör man?
-
Smöra en rund form, cirka 23 cm i diameter, med avtagbar kant. Strö formen med rörsocker och kokos.
-
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Klicka i matfettet och rör det småsmuligt.
-
Tillsätt äggen och yoghurten och arbeta samman till en smet. Häll upp smeten i formen.
-
Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor som sticks ner i kakan.
-
Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 45 minuter. Låt svalna några minuter i formen.
Servera äppelkakan, gärna ljummen, med vaniljsås, vaniljglass eller vaniljkesella.