Glutenfri äpplekaka

Du behöver

  • Till formen
  • Smör eller margarin
  • 1 msk Dansukker Rörsocker Strö
  • 2 msk kokosflingor
  • Smet
  • 3 dl potatismjöl
  • 3 dl Dansukker Florsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 dl kokosflingor
  • 150 g smör eller margarin, rumstempererat
  • 2 ägg
  • 1 dl vaniljyoghurt
  • Fyllning
  • 2 äpplen

Hur gör man?

  1. Smöra en rund form, cirka 23 cm i diameter, med avtagbar kant. Strö formen med rörsocker och kokos.

  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Klicka i matfettet och rör det småsmuligt.

  3. Tillsätt äggen och yoghurten och arbeta samman till en smet. Häll upp smeten i formen.

  4. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor som sticks ner i kakan.

  5. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 45 minuter. Låt svalna några minuter i formen.

Servera äppelkakan, gärna ljummen, med vaniljsås, vaniljglass eller vaniljkesella.

Populära recept

Se alla