Glutenfri aprikospaj
Du behöver
- Pajdeg
- 150 g riven, kokt potatis
- 2 dl majsstärkelse
- 1 dl hirsflingor
- 1 dl Dansukker Rörsocker Strö
- 3/4 dl flytande margarin
- Fyllning
- 2 ägg
- 1 1/2 dl Dansukker Strösocker
- 1 1/2 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
- 1 dl turkisk yoghurt
- 300g färska eller konserverade aprikoser
- Tillbehör
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
Hur gör man?
-
Blanda samman ingredienserna till degen. Tryck ut degen i en smord pajform, cirka 25 cm i diameter. Nagga.
-
Dela äggen i gulor och vitor i två olika skålar. Vispa gulorna tillsammans med strösockret.
-
Tillsätt potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och yoghurt. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner i äggulesmeten.
-
Häll upp smeten i formen. Tryck ner urkärnade aprikoser i smeten.
-
Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka 35 minuter.
-
Vispa grädden med vaniljsocker och sätt i kylen.
Servera pajen ljummen med den vispade grädden till. Aprikoserna kan bytas ut mot annan frukt eller bär.