Glutenfri aprikospaj

Du behöver

  • Pajdeg
  • 150 g riven, kokt potatis
  • 2 dl majsstärkelse
  • 1 dl hirsflingor
  • 1 dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 3/4 dl flytande margarin
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl Dansukker Strösocker
  • 1 1/2 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 300g färska eller konserverade aprikoser
  • Tillbehör
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade

Hur gör man?

  1. Blanda samman ingredienserna till degen. Tryck ut degen i en smord pajform, cirka 25 cm i diameter. Nagga.

  2. Dela äggen i gulor och vitor i två olika skålar. Vispa gulorna tillsammans med strösockret.

  3. Tillsätt potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och yoghurt. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner i äggulesmeten.

  4. Häll upp smeten i formen. Tryck ner urkärnade aprikoser i smeten.

  5. Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka 35 minuter.

  6. Vispa grädden med vaniljsocker och sätt i kylen.

Servera pajen ljummen med den vispade grädden till. Aprikoserna kan bytas ut mot annan frukt eller bär.

Populära recept

Se alla