Glutenfri mandelkaka

Du behöver

  • 200 g sötmandel
  • 4 ägg
  • 200 g Dansukker Ekologiskt Rörsocker
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 tsk finhackad rosmarin
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • Garnering
  • Dansukker Florsocker
  • Strimlat citronskal
  • Till formen
  • Margarin (eller mjölkfritt alternativ)
  • Dansukker Rörsocker Strö

Hur gör man?

  1. Skålla, skala och mal mandlarna.

  2. Vispa ägg och socker ljust och luftigt.

  3. Tillsätt övriga ingredienser.

  4. Häll smeten i en smord form, 20 x 30 cm.

  5. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 40 minuter.

Låt svalna på galler. Skär i rutor.

Dofta florsocker över kakan och strö på rivet citronskal vid serveringen.

Populära recept

Se alla