Glutenfri smulpaj med rabarber

Du behöver

  • Smuldeg
  • 1 1/2 dl majsstärkelse
  • 1/2 dl boveteflingor
  • 1/2 dl hirsflingor
  • 1 dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 1 msk Dansukker Vaniljsocker
  • 50 g hackade hasselnötter
  • 100 g smör eller margarin
  • 500 g rabarber i bitar
  • 1 dl Dansukker Vit Sirap
  • 2 msk potatismjöl

Hur gör man?

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.

  2. Tillsätt matfettet i små bitar och blanda samman till en smulig massa.

  3. Blanda rabarber och sirap i en kastrull och sjud rabarbern så att den mjuknar något. Rör i potatismjölet.

  4. Häll rabarbern i en smord form. Strö på smuldegen.

  5. Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka 15 minuter.

Rabarbern kan bytas ut mot andra frukter eller bär.

Populära recept

Se alla