Grillad kyckling med balsamvinäger och lime

Du behöver

  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 st vitlöksklyfta(or)
  • 2 msk olivolja
  • efter smak svartpeppar, krossad
  • 4 st kycklingfiléer
  • 4 st limefrukt(er)
  • 4 port bladgrönsaker (blandade sallader)

Hur gör man?

Blanda vinäger, vitlök, olja och peppar och häll över kycklingen. Marinera kycklingen i 5 minuter. Ta upp kycklingen ur marinaden. Grilla filéerna 1-2 minuter på var sida eller tills de är genomstekta. Halvera limefrukterna och lägg på grillen under tiden så att de karamelliseras.

Arrangera bladgrönsakerna på tallrikar. Skär kyckligen i skivor och lägg ovanpå bladgrönsakerna. Servera med limefrukterna och stänk över balsamvinäger (obs! ingår ej i de första 3 msk).

Populära recept

Se alla