Glutenfria chokladmuffins

Du behöver

  • 4,5 dl glutenfri mix eller mjöl
  • 1 dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g mjölkchoklad
  • 50 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 dl smör
  • 3 dl mjölk

Hur gör man?

  1. Värm ugnen till 200°.

  2. Klä en muffinsplåt med 12 st stora muffinsformar

  3. Blanda alla torra ingredienser förutom socker i en bunke och ställ åt sidan

  4. Grovhacka chokladen och ställ åt sidan

  5. Vispa socker och ägg pösigt.

  6. Sikta de torra ingredienserna över äggen, blanda i olja och mjölk. Vänd allting med en slev till det blir en jämn smet.

  7. Vänd sedan i den mörka chokladen och 50 g av mjölkchokladen.

  8. Fördela smeten jämnt i muffinsformarna

  9. Strö på den resterande chokladen och baka sedan mitt i ugnen i ca 15-17 min. Baka dem inte mer än nödvändigt. Låt svalna innan servering.

Goda stora Amerikanska glutenfria chokladmuffins :)

På bilden är en muffins garnerad med marshmallows.

Populära recept

Se alla