Glutenfria chokladmuffins
Du behöver
- 4,5 dl glutenfri mix eller mjöl
- 1 dl kakao
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 150 g mjölkchoklad
- 50 g mörk choklad
- 3 ägg
- 2,5 dl socker
- 1 dl rapsolja
- 0,5 dl smör
- 3 dl mjölk
Hur gör man?
-
Värm ugnen till 200°.
-
Klä en muffinsplåt med 12 st stora muffinsformar
-
Blanda alla torra ingredienser förutom socker i en bunke och ställ åt sidan
-
Grovhacka chokladen och ställ åt sidan
-
Vispa socker och ägg pösigt.
-
Sikta de torra ingredienserna över äggen, blanda i olja och mjölk. Vänd allting med en slev till det blir en jämn smet.
-
Vänd sedan i den mörka chokladen och 50 g av mjölkchokladen.
-
Fördela smeten jämnt i muffinsformarna
-
Strö på den resterande chokladen och baka sedan mitt i ugnen i ca 15-17 min. Baka dem inte mer än nödvändigt. Låt svalna innan servering.
Goda stora Amerikanska glutenfria chokladmuffins :)
På bilden är en muffins garnerad med marshmallows.