Glutenfria Kärleksmums

Du behöver

  • 225 g Smör (mjölkfritt)
  • 2 dl mjölk (ex havremjölk)
  • 5 ägg
  • 4½ dl strösocker
  • 1½ msk vaniljsocker
  • 1¼ dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 6 dl glutenfri mix/mjöl

Glasyr

  • 75 g Smör (mjölkfritt)
  • ¾ dl starkt kaffe (valfritt)
  • ½ dl kakao
  • 1½ msk vaniljsocker
  • 5 dl florsocker

Garnering

  • 1 dl kokosflingor

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en

långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett

bakplåtspapper.

  1. Smält smöret, häll i mjölken och låt det

svalna.

  1. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med

elvisp.

  1. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver

och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och

mjölk och blanda allt till en jämn smet.

  1. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av

ugnen ca 20 minuter.

  1. Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt

kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och

blanda väl.

  1. Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en

stund.

  1. Bred glasyren över den varma kakan och

strö över kokosflingorna.

Populära recept

Se alla