Glutenfria Kärleksmums
Du behöver
- 225 g Smör (mjölkfritt)
- 2 dl mjölk (ex havremjölk)
- 5 ägg
- 4½ dl strösocker
- 1½ msk vaniljsocker
- 1¼ dl kakao
- 3 tsk bakpulver
- 6 dl glutenfri mix/mjöl
Glasyr
- 75 g Smör (mjölkfritt)
- ¾ dl starkt kaffe (valfritt)
- ½ dl kakao
- 1½ msk vaniljsocker
- 5 dl florsocker
Garnering
- 1 dl kokosflingor
Hur gör man?
- Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en
långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett
bakplåtspapper.
- Smält smöret, häll i mjölken och låt det
svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt, gärna med
elvisp.
- Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver
och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och
mjölk och blanda allt till en jämn smet.
- Häll smeten i formen. Grädda i mitten av
ugnen ca 20 minuter.
- Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt
kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och
blanda väl.
- Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en
stund.
- Bred glasyren över den varma kakan och
strö över kokosflingorna.