Pepparkakor
Du behöver
- 0,75 dl vatten
- ½ dl sirap
- 2 dl socker eller 2 dl Sukrin eller 1 dl Sukrin+
- 1 tsk kryddnejlika
- 2 tsk kanel
- tsk ingefära
- 150 g matfett
- 1 tsk bikarbonat
- 2 dl tapiokamjöl
- 2 dl klibbrismjöl
- 2 dl teffmjöl
- 2 krm xantan
Hur gör man?
Sätt ugnen på 225 grader
Koka upp vatten, sirap, socker och kryddor.
Tag av kastrullen från plattan och blanda i
matfettet. Låt svalna
Blanda de torra ingredienserna i en bunke
Rör ner blandningen i den våta blandningen
tills den blir kladdig. Låt svälla i kylskåp 12-
16 timmar.
Ta fram och knåda degen smidig.
Mjöla bakbordet och kavla ut degen tunt.
Stansa ut kakor med form.
Lägg på smord eller med bakpapper täckt
plåt. Grädda i mitten av ugnen 4-6 minuter.