Tekakor
Du behöver
- 70 g kokosfett
- 3 dl ljummet vatten
- 12 g jäst
- 1 msk sirap eller ½ msk Sukrin+
- 1-2 krm salt
- 2 dl rismjöl
- 1½ dl durramjöl
- 1 dl tapiokamjöl
- 3 krm xantan
Hur gör man?
Värm upp vatten och kokosfett till
fingervarmt i en kastrull. Smula ner jästen
och låt den lösas upp, tillsätt sirap.
Blanda övriga ingredienser i en bunke.
Blanda i degspadet till en lös deg.
Låt degen jäsa på varm plats 20-30 minuter. Ställ
degen i kylskp, låt den stå tills kokosfettet
stelnat och degen är kall. Forma snabbt 8-10
bollar med mjölade händer. Lägg bollarna på
smord plåt och platta ut till tekakor. Låt jäsa i
rumstemperatur tills de jäst upp 30-60
minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter