Tekakor

Du behöver

  • 70 g kokosfett
  • 3 dl ljummet vatten
  • 12 g jäst
  • 1 msk sirap eller ½ msk Sukrin+
  • 1-2 krm salt
  • 2 dl rismjöl
  • 1½ dl durramjöl
  • 1 dl tapiokamjöl
  • 3 krm xantan

Hur gör man?

Värm upp vatten och kokosfett till

fingervarmt i en kastrull. Smula ner jästen

och låt den lösas upp, tillsätt sirap.

Blanda övriga ingredienser i en bunke.

Blanda i degspadet till en lös deg.

Låt degen jäsa på varm plats 20-30 minuter. Ställ

degen i kylskp, låt den stå tills kokosfettet

stelnat och degen är kall. Forma snabbt 8-10

bollar med mjölade händer. Lägg bollarna på

smord plåt och platta ut till tekakor. Låt jäsa i

rumstemperatur tills de jäst upp 30-60

minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter

Populära recept

Se alla