Paj med fyllning
Annons
Du behöver
- 100 g kallt matfett
- 4 msk iskallt vatten
- 1 dl rismjöl fullkorn
- 1 dl klibbrismjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 krm xantangummi
- 1 msk sirap (kan uteslutas)
- 300 g bär
- 1½ msk potatismjöl
- 2-3 msk socker eller sukrin
- 250 g körsbärstomater
- 200 g champinjoner
- färsk persilja
- salt
- vitpeppar
Stanning
- 1 burk mjölkfri creme fraiche
Hur gör man?
Tärna matfettet och frys i 20-30 minuter ihop
med en liten behållare med vattnet.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Arbeta in matfettet och sirapen i mixer eller
med fingrarna till en smuldeg. Tillsätt vatten 1
msk i taget tills degen går ihop.
Låt degen vila i kylskpet ca 25 minuter.
Arbeta degen smidig med händerna.
Kavla ut på bakpapper med lätt hand till lite
större än pajformen och flytta degen till
formen. Spricker den kan du trycka ihop den.
Nagga och ställ i kylskåpet ca 25 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
förgrädda i 15-20 minuter.
fyll med bärblandningen och grädda i 175
grader ca 35 minuter
Annons


