Paj med fyllning
Du behöver
- 100 g kallt matfett
- 4 msk iskallt vatten
- 1 dl rismjöl fullkorn
- 1 dl klibbrismjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 krm xantan
- 1 msk sirap (kan uteslutas)
- fyllning efter smak och tycke t ex
- 300 g bär
- 1½ msk potatismjöl
- 2-3 msk socker eller sukrin eller 1-1½ msk sukrin+
- eller
- 250g körsbärstomater
- ca: 200g champinjoner
- Färsk persilja
- salt o vitpeppar efter smak
Stanning
- ca: 1 burk créme fraiche/creme
- fraicheersättning efter allergi
Hur gör man?
Tärna matfettet och frys i 20-30 minuter ihop
med en liten behållare med vattnet.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Arbeta in matfettet och sirapen i mixer eller
med fingrarna till en smuldeg. Tillsätt vatten 1
msk i taget tills degen går ihop.
Låt degen vila i kylskpet ca 25 minuter.
Arbeta degen smidig med händerna.
Kavla ut på bakpapper med lätt hand till lite
större än pajformen och flytta degen till
formen. Spricker den kan du trycka ihop den.
Nagga och ställ i kylskåpet ca 25 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
förgrädda i 15-20 minuter.
fyll med bärblandningen och grädda i 175
grader ca 35 minuter