Kladdkaka

Kladdkaka

Annons

Du behöver

  • 2 ägg
  • 175 g rårörsocker
  • 100 g smör eller kokosolja
  • 50 g rismjöl
  • 35 g kakao
  • 1/4 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 50 g mörk choklad

Annons

Hur gör man?

Smöra och bröa en rund kakform (22 cm).

Vispa ihop ägg och socker.

Smält matfettet och vispa ner i äggsmeten.

Blanda alla torra ingredienser för sig och

tillsätt dem till smeten.

Grovhacka chokladen och rör ner i smeten.

Häll smeten i formen och grädda i mitten av

ugnen i 175 grader i ca 17 minuter, beroende

på hur kladdig du vill att ska vara.

Den ska inte vara helt färdigbakad i mitten.

Ta ut kakan, låt den svalna en stund och ät

den gärna ljummen.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons