Glutenfria pannkakor
Du behöver
- 3 ägg
- 6dl mjölk (laktosfri eller havremjölk fungerar)
- 2dl glutenfritt mjöl (tex semper glutenfri mix eller lailas)
- nypa salt
- nypa socker
- nypa vaniljsocker
- 1msk smör (laktosfritt)
Hur gör man?
-
Smält smöret i stekpannan på låg värme
-
Vispa äggen med hälften av mjölken (laktosfri om behövs)
-
Vispa ner mjöl, salt och vaniljsocker
-
Vispa och blanda ner resten av mjölken. Vispa glutenfria smeten klumpfri (för hand) och häll i det smälta smöret
-
Stek tunna glutenfria pannkakor i en uppvärmd stekpanna.
Om du använder havremjölk istället kan dom glutenfria pannkakorna bli lite skörare, men istället mer "luftiga".
Servera de glutenfria pannkakorna med goda tillbehör. Kanske med bacon, glass och bär.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 96 kcal