Choklad och passionstårta

Du behöver

  • Botten
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g urkärnade dadlar
  • 1 dl riven kokos
  • 1/2 dl kakao
  • 1/2 dl kokosolja
  • 1 krm salt
  • Chokladfyllning
  • 2 mogna avokado
  • 100 g mörk choklad (70%) (mjölkfri)
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1/2 - 1 dl agavesirap
  • 1 krm salt
  • Topping
  • 2 mogna bananer
  • 250 g fryst tärnad mango
  • 1 dl urgröpt passionsfrukt
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1/2 dl kokosolja

Hur gör man?

  1. Botten: Mixa hasselnötter, dadlar, kokos, kakao, kokosolja och salt till en slät massa.

  2. Tryck ut nötmassan i en avlång form, ca 10 x 35 cm.

  3. Chokladfyllning: Dela, kärna ur och gröp ut avokadon.

  4. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad eller försiktigt i mikron.

  5. Mixa avokadokött och smält choklad med övriga ingredienser till en slät smet.

  6. Bred ut i formen ovanpå nötmassan. Ställ i frysen minst 30 minuter.

  7. Topping: Skala bananerna. Mixa dem med övriga ingredienser till en slät smet.

  8. Bred fyllningen över kakan. Frys ytterligare minst 4 timmar.

Ta ut tårtan ca 1 timme före servering så den blir lagom mjuk.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 348 kcal

Populära recept

Se alla