Choklad och passionstårta
Du behöver
- Botten
- 100 g hasselnötter
- 100 g urkärnade dadlar
- 1 dl riven kokos
- 1/2 dl kakao
- 1/2 dl kokosolja
- 1 krm salt
- Chokladfyllning
- 2 mogna avokado
- 100 g mörk choklad (70%) (mjölkfri)
- 1 dl kokosgrädde
- 1/2 - 1 dl agavesirap
- 1 krm salt
- Topping
- 2 mogna bananer
- 250 g fryst tärnad mango
- 1 dl urgröpt passionsfrukt
- 1 dl kokosgrädde
- 1/2 dl kokosolja
Hur gör man?
-
Botten: Mixa hasselnötter, dadlar, kokos, kakao, kokosolja och salt till en slät massa.
-
Tryck ut nötmassan i en avlång form, ca 10 x 35 cm.
-
Chokladfyllning: Dela, kärna ur och gröp ut avokadon.
-
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad eller försiktigt i mikron.
-
Mixa avokadokött och smält choklad med övriga ingredienser till en slät smet.
-
Bred ut i formen ovanpå nötmassan. Ställ i frysen minst 30 minuter.
-
Topping: Skala bananerna. Mixa dem med övriga ingredienser till en slät smet.
-
Bred fyllningen över kakan. Frys ytterligare minst 4 timmar.
Ta ut tårtan ca 1 timme före servering så den blir lagom mjuk.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 348 kcal