Tom kha gai

Du behöver

  • 4 port risnudlar eller ris
  • 1/2 till 1 rödlök
  • 2-3 morötter
  • 1/2 Paprika
  • 1 msk olja
  • 600 g kycklingbröst
  • 1/2 tsk salt
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 1/2 msk tom kha kryddmix
  • 250 g broccoli
  • 1 lime

Hur gör man?

  1. Skär kycklingen i bitar och stek med lite yta

  2. Skala och skiva löken. Tvätta och skär morötterna i mindre skivor. Fräs lök och morötter i hälften av oljan i en stekpanna. Separat eller tillsammans med kycklingen.

  3. När Kyckling och grönsaker närmar sig klara, lyft över i en gryta inkl paprikan.

  4. Rör ner kokosmjölken i grytan. Blanda vatten med majsstärkelse, rör i den och kryddan. Låt koka upp under omrörning och sjuda under lock ca 8 minuter.

  5. Koka glutenfria risnudlar enligt anvisningen på förpackningen (våra tog 3 min).

  6. Broccoli är gott till eller i. Koka enligt instruktionerna. Frysta går snabbare och färska tar lite längre tid.

Skär limen i klyftor och servera till thai-grytan. Ger en väldigt god smak/kryddning till måltiden.

Asiatiska grytan är glutenfri, mjölkfri och äggfri. Kolla nudlarna och kryddmixen så dom inte innehåller gluten, ägg eller mjölk.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 725 kcal

Populära recept

Se alla