Tom kha gai
Du behöver
- 4 port risnudlar eller ris
- 1/2 till 1 rödlök
- 2-3 morötter
- 1/2 Paprika
- 1 msk olja
- 600 g kycklingbröst
- 1/2 tsk salt
- 400 ml kokosmjölk
- 1 dl vatten
- 2 tsk majsstärkelse
- 1 1/2 msk tom kha kryddmix
- 250 g broccoli
- 1 lime
Hur gör man?
-
Skär kycklingen i bitar och stek med lite yta
-
Skala och skiva löken. Tvätta och skär morötterna i mindre skivor. Fräs lök och morötter i hälften av oljan i en stekpanna. Separat eller tillsammans med kycklingen.
-
När Kyckling och grönsaker närmar sig klara, lyft över i en gryta inkl paprikan.
-
Rör ner kokosmjölken i grytan. Blanda vatten med majsstärkelse, rör i den och kryddan. Låt koka upp under omrörning och sjuda under lock ca 8 minuter.
-
Koka glutenfria risnudlar enligt anvisningen på förpackningen (våra tog 3 min).
-
Broccoli är gott till eller i. Koka enligt instruktionerna. Frysta går snabbare och färska tar lite längre tid.
Skär limen i klyftor och servera till thai-grytan. Ger en väldigt god smak/kryddning till måltiden.
Asiatiska grytan är glutenfri, mjölkfri och äggfri. Kolla nudlarna och kryddmixen så dom inte innehåller gluten, ägg eller mjölk.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 725 kcal