Vegansk sill
Du behöver
Grund vegansk sill
- 1 dl ättika (12%)
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
- 3 lagerblad
- 10 kryddpepparkorn
- 1/2 aubergine (½ aubergine motsvarar ca 300 g)
- 1/2 rödlök
- 1 morot
- Smaksättning: Skärgårdssill
- 1/2 rödlök
- 1/2 dl vegansk crème fraiche
- 1 1/2 dl ägg-, laktos- och mjölkproteinfri majonnäs
- 1 ask färsk dill (à 20 g)
- 2 msk tångcaviar
- 1/2 citron
- salt och peppar
- 1 sats inlagd vegansk sill (se ovan)
- Smaksättning: Senapssill
- 1/2 dl skånsk senap
- 1 msk dijonsenap
- 1 1/2 msk strösocker
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 dl olja
- 1 ask färsk dill (à 20 g)
- salt och peppar
Hur gör man?
-
Blanda ättika, socker, vatten och kryddor i en kastrull och koka upp.
-
Dela auberginen på längden samt bredden och skär den i ca 1/2 cm tunna skivor.
-
Skala och skiva lök och morötter. Lägg grönsakerna i lagen och koka upp, låt svalna och dra i kylen över natten.
-
Inför smaksättningen, låt den rinna av.
Smaksättning: Skärgårdssill
-
Skala och hacka lök och rör ihop med vegansk crème fraiche och majonnäs.
-
Hacka dill och blanda ner den och kaviar i såsen. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
-
Vänd ner i vegansillen.
Smaksättning: Senapssill
-
Rör ihop senap, socker och vinäger. Vispa ner oljan i en stråle i senapsblandningen.
-
Hacka dillen och blanda med senapssåsen, smaka av med salt och peppar.
-
Vänd ner i Vegansillen.
Välj vilken smaksättning du vill ha eller gör en sats för varje smak.
Lycka till