Vegansk sill

Du behöver

Grund vegansk sill

  • 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1/2 aubergine (½ aubergine motsvarar ca 300 g)
  • 1/2 rödlök
  • 1 morot
  • Smaksättning: Skärgårdssill
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 dl vegansk crème fraiche
  • 1 1/2 dl ägg-, laktos- och mjölkproteinfri majonnäs
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 2 msk tångcaviar
  • 1/2 citron
  • salt och peppar
  • 1 sats inlagd vegansk sill (se ovan)
  • Smaksättning: Senapssill
  • 1/2 dl skånsk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl olja
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • salt och peppar

Hur gör man?

  1. Blanda ättika, socker, vatten och kryddor i en kastrull och koka upp.

  2. Dela auberginen på längden samt bredden och skär den i ca 1/2 cm tunna skivor.

  3. Skala och skiva lök och morötter. Lägg grönsakerna i lagen och koka upp, låt svalna och dra i kylen över natten.

  4. Inför smaksättningen, låt den rinna av.

Smaksättning: Skärgårdssill

  1. Skala och hacka lök och rör ihop med vegansk crème fraiche och majonnäs.

  2. Hacka dill och blanda ner den och kaviar i såsen. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.

  3. Vänd ner i vegansillen.

Smaksättning: Senapssill

  1. Rör ihop senap, socker och vinäger. Vispa ner oljan i en stråle i senapsblandningen.

  2. Hacka dillen och blanda med senapssåsen, smaka av med salt och peppar.

  3. Vänd ner i Vegansillen.

Välj vilken smaksättning du vill ha eller gör en sats för varje smak.

Lycka till

Populära recept

Se alla