Pasta med krämig lax
Du behöver
- 4 port glutenfri tagliatelle (ex barilla)
- 400 gram laxfilé
- 4 st salladslök
- 1 st Citron
- 2,5 dl laktosfri grädde
- 80 gram babyspenat
- 1 dl riven parmesanost
- 1 msk olivolja
- 0,75 tsk flingsalt
- 1 krm svartpeppar, nymald
Hur gör man?
-
Skär laxen i bitar. skölj och skiva salladslöken fint. Skrubba citronen i vatten och riv 1 tsk skal och pressa ut 2 msk saft.
-
Sätt på pastavatten, och häll i den glutenfria pastan och låt den koka.
-
Fräs laxen i olja ett par minuter och lägg sedan i salladslök. Tillsätt efter någon grädde, citronskal och citronsaft och spenat. Låt puttra under lock i stekpannan 3 minuter. Krydda med salt och peppar.
-
Häll av och vänd ner den glutenfria pastan i såsen, eller lägg upp portioner med pasta, och häll såsen över. Krydda med lite extra flingsalt och peppar.
Servera med riven parmesanost över.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 800 kcal
Allergiinformation
- Tänk på laktosfri grädde
- Parmesan fungerar normalt för en laktosintolerant