Pasta med krämig lax

Du behöver

  • 4 port glutenfri tagliatelle (ex barilla)
  • 400 gram laxfilé
  • 4 st salladslök
  • 1 st Citron
  • 2,5 dl laktosfri grädde
  • 80 gram babyspenat
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 msk olivolja
  • 0,75 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar, nymald

Hur gör man?

  1. Skär laxen i bitar. skölj och skiva salladslöken fint. Skrubba citronen i vatten och riv 1 tsk skal och pressa ut 2 msk saft.

  2. Sätt på pastavatten, och häll i den glutenfria pastan och låt den koka.

  3. Fräs laxen i olja ett par minuter och lägg sedan i salladslök. Tillsätt efter någon grädde, citronskal och citronsaft och spenat. Låt puttra under lock i stekpannan 3 minuter. Krydda med salt och peppar.

  4. Häll av och vänd ner den glutenfria pastan i såsen, eller lägg upp portioner med pasta, och häll såsen över. Krydda med lite extra flingsalt och peppar.

Servera med riven parmesanost över.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 800 kcal

Allergiinformation

  • Tänk på laktosfri grädde
  • Parmesan fungerar normalt för en laktosintolerant

Populära recept

Se alla