Knäckig rabarberpaj

Du behöver

  • 500 g rabarber
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 125 g smör
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ljus sirap

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Ansa och skär rabarbern i centimeterstora bitar och lägg i en pajform.

  3. Mät upp smör, sirap och grädde och låt smälta ihop. Rör ner resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.

  4. Bred ut smeten över rabarberna och grädda mitt i ugnen i ca 40 min tills den fått fin färg.

  5. Låt svalna lite och servera tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 465 kcal

Populära recept

Se alla