Glutenfria brownies
Du behöver
- 200 g mörk choklad, 70-85%
- 3 ägg
- 1 dl råsocker
- 1 dl kakao
- 1 ½ dl mandelmjöl
- 1 krm salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
Frosting
- 100 g mörk choklad 70%
- 1 mogna avokado (Medelstor)
- 2 dl grädde
- 1 krm vaniljsocker
Garnering
- Riven vit choklad
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 20?x?30?cm.
-
Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i mikron. Låt den svalna.
-
Vispa ägg och råsocker riktigt pösigt. Blanda ner den avsvalnade chokladen. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ner dem i äggsmeten och arbeta ihop allt till en jämn smet.
-
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Låt den svalna och skär den sedan i rutor.
-
Smält chokladen och låt svalna. Mixa avokadoköttet och vispa grädden. Blanda dessa och rör ner vaniljsocker.
-
Spritsa frosting på chokladrutorna och garnera med riven vit choklad.
Hela satsen är på 4634 kcal och delar man den på 25 bitar får man 185 kcal/bit ????
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 185 kcal