Lingonbröd✨

Du behöver

Egen mjölmix

  • 3,5 dl rismjöl
  • 2 dl durramjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl majsstärkelse i en bunke och rör om ordentligt.
  • Förvara överbliven mjölmix i en tät burk.

Bunke 1

  • 3 dl egen mjölmix
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 1 dl boveteflingor
  • 1 dl pumpafrön och linfrön
  • 2 msk nyponfröskal
  • 2,5 msk grovmalet psylliumfröskal
  • 2 msk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ekologiska brödkryddor från Änga gård

Bunke 2

  • 5 dl havremjölk
  • 1 msk rapsolja,
  • 1 dl honung/nicks fiber syrup
  • 1,5 dl frysta lingon

Hur gör man?

  1. Förbered egen mjölmix, blanda ingredienserna i en bunke och rör om ordentligt. Förvara överbliven mjölmix i en tät burk.

  2. Blanda ingredienser för bunke 1 och rör om ordentligt.

  3. Sätt ugnen på 200 grader.

  4. Blanda ingredienser för bunke 2 och rör om.

  5. Blanda de torra ingredienserna i vätskan och rör om.

  6. Häll upp smeten i en smord, avlång form på ca 1,5L. Strö över lite boveteflingor.

  7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 70 min. Ta ut och låt svalna något innan du stjälper upp brödet.

Hela brödet är på 2576 kcal och delar du brödet i 15 skivor ger en skiva 172 kcal

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 172 kcal

Populära recept

Se alla