Lingonbröd✨
Du behöver
Egen mjölmix
- 3,5 dl rismjöl
- 2 dl durramjöl
- 1 dl majsmjöl
- 1 dl majsstärkelse i en bunke och rör om ordentligt.
- Förvara överbliven mjölmix i en tät burk.
Bunke 1
- 3 dl egen mjölmix
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 1 dl boveteflingor
- 1 dl pumpafrön och linfrön
- 2 msk nyponfröskal
- 2,5 msk grovmalet psylliumfröskal
- 2 msk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 2 msk ekologiska brödkryddor från Änga gård
Bunke 2
- 5 dl havremjölk
- 1 msk rapsolja,
- 1 dl honung/nicks fiber syrup
- 1,5 dl frysta lingon
Hur gör man?
-
Förbered egen mjölmix, blanda ingredienserna i en bunke och rör om ordentligt. Förvara överbliven mjölmix i en tät burk.
-
Blanda ingredienser för bunke 1 och rör om ordentligt.
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Blanda ingredienser för bunke 2 och rör om.
-
Blanda de torra ingredienserna i vätskan och rör om.
-
Häll upp smeten i en smord, avlång form på ca 1,5L. Strö över lite boveteflingor.
-
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 70 min. Ta ut och låt svalna något innan du stjälper upp brödet.
Hela brödet är på 2576 kcal och delar du brödet i 15 skivor ger en skiva 172 kcal
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 172 kcal