Kikärt och äpplebröd

Du behöver

  • 1/2 paket jäst
  • 2 äpplen
  • 1 burk (230 g) kikärtor
  • 5 dl havremjöl
  • 2 dl havregryn (glutenfria)
  • 3 dl bovetemjöl
  • 5 dl varmt vatten (37 grader)
  • Rikligt med glutenfritt mjöl till utbakning efter jäsningen

Hur gör man?

  1. Smula jästen i en bunke

  2. Riv äpplen

  3. Värm vatten till 37 grader

  4. Mixa kikärtor tillsammans med hälften av kikärtsvätskan

  5. Blanda vatten med jästen

  6. När jästen är upplöst, tillsätt äpplet och kikärtspuren, samt mjölsorterna

  7. Rör om tills det blir en smet

  8. Låt jäsa ett par timmar (det går bra att göra på kvällen och jäsa i kylen över natten)

  9. Knåda ut degen, dela i två och lägg i två brödformar

  10. Grädda i ugnen 200 grader i 20 min. Sen sänk till 175 gr i ca 45-60 min

Populära recept

Se alla