Chokladmuffins

Du behöver

  • 4 ägg
  • 1,5 + 1 msk majzena
  • 2 msk kakao
  • 1,5 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • ev strössel till garnering, eller glasyr
  • muffinsformar (papper)

Hur gör man?

Vispa ägg och socker pösigt

tillsätt majzena, bakpulver samt kakao, rör försiktigt tills allt är blandatKlicka i smet i formarna (något mer än en vanlig sked i varje, fyll dem inte, då får du "atomsvampar" som tar längre tid att grädda :)

grädda i mitten i 225 grader i ca 10 min (stick i en tandpetare och testa.. den skall inte vara kladdig när allt är klart)

Om ni vill ha lite festligare muffins kan ni ha lite strössel på dem innan de åker in i ugnen eller glasyr efter de har kallnat.

Dessa gick åt snabbt och var poppis bland både allergiker och ickeallergiker hemma hos mig :)

Populära recept

Se alla