Chokladmuffins
Du behöver
- 4 ägg
- 1,5 + 1 msk majzena
- 2 msk kakao
- 1,5 dl socker
- 2 tsk bakpulver
- ev strössel till garnering, eller glasyr
- muffinsformar (papper)
Hur gör man?
Vispa ägg och socker pösigt
tillsätt majzena, bakpulver samt kakao, rör försiktigt tills allt är blandatKlicka i smet i formarna (något mer än en vanlig sked i varje, fyll dem inte, då får du "atomsvampar" som tar längre tid att grädda :)
grädda i mitten i 225 grader i ca 10 min (stick i en tandpetare och testa.. den skall inte vara kladdig när allt är klart)
Om ni vill ha lite festligare muffins kan ni ha lite strössel på dem innan de åker in i ugnen eller glasyr efter de har kallnat.
Dessa gick åt snabbt och var poppis bland både allergiker och ickeallergiker hemma hos mig :)