Köttfärspaj

Du behöver

Pajdeg

  • 150 g smör
  • 5 dl (235 g) grov mjölmix, Finax grön
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning

  • 400 g köttfärs
  • 1 liten gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl rött vin
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 3 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde 15%
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven lagrad ost

Hur gör man?

  1. Mät upp mjöl och smör i en matberedare och mixa till en smulig massa, tillsätt vattnet och kör ihop till en deg.

  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 27 cm, och ställ in i kylen i ca 20 min.

  3. Sätt ugnen på 200 grader.

  4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min.

  5. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken och färsen i en stekpanna.

  6. Tillsätt tomatpuré, vin, sambal oelek, salt och oregano. Låt koka ihop några minuter, lägg sedan röran i pajskalet.

  7. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk i en bunke och häll över färsröran.

  8. Toppa med riven ost och grädda pajen mitt i ugnen i 30 min i 200 grader.

Populära recept

Se alla