Köttfärspaj
Du behöver
Pajdeg
- 150 g smör
- 5 dl (235 g) grov mjölmix, Finax grön
- 2 msk kallt vatten
Fyllning
- 400 g köttfärs
- 1 liten gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 3 msk tomatpuré
- 1 dl rött vin
- 1-2 tsk sambal oelek
- ½ tsk salt
- 1 tsk oregano
- 3 ägg
- 1 dl matlagningsgrädde 15%
- 2 dl mjölk
- 1 dl riven lagrad ost
Hur gör man?
-
Mät upp mjöl och smör i en matberedare och mixa till en smulig massa, tillsätt vattnet och kör ihop till en deg.
-
Tryck ut degen i en pajform, ca 27 cm, och ställ in i kylen i ca 20 min.
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min.
-
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken och färsen i en stekpanna.
-
Tillsätt tomatpuré, vin, sambal oelek, salt och oregano. Låt koka ihop några minuter, lägg sedan röran i pajskalet.
-
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk i en bunke och häll över färsröran.
-
Toppa med riven ost och grädda pajen mitt i ugnen i 30 min i 200 grader.