
Mörk glutenfri limpa
Du behöver
- 2,5 dl filmjölk
- 2 tsk bikarbonat
- 0,5 dl lingonsylt
- 0,25 dl mörk sirap
- 1,5 dl glutenfri mjölmix (Finax)
- 1 dl krossat bovete
- 1 dl krossat linfrö
- 0,5 dl fibrex
- 0,5 dl pofiber
- 1 dl hirsflingor
- 0,5 tsk salt
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 180 grader.
-
Börja med att röra ihop fil och bikarbonat, tillsätt sedan sylt och sirap.
-
Mät upp alla torra ingredienser och rör ner i filmjölksblandningen.
-
Olja en brödform och strö över pofiber. Häll ner smeten i formen.
-
Grädda på falsen näst längst ner i ca 1 timme.
-
Låt brödet kallna helt, skär upp och lägg i frysen.
Annons