Mörk glutenfri limpa

Du behöver

  • Till en limpa (10 skivor)
  • 2,5 dl filmjölk
  • 2 tsk bikarbonat
  • 0,5 dl lingonsylt
  • 0,25 dl mörk sirap
  • 1,5 dl mjölmix, Finax
  • 1 dl krossat bovete
  • 1 dl krossat linfrö
  • 0,5 dl fibrex
  • 0,5 dl pofiber
  • 1 dl hirs flingor
  • 0,5 tsk salt

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Börja med att röra ihop fil och bikarbonat, tillsätt sedan sylt och sirap.

  3. Mät upp alla torra ingredienser och rör ner i filmjölksblandningen.

  4. Olja en brödform och strö över pofiber. Häll ner smeten i formen.

  5. Grädda på falsen näst längst ner i ca 1 timme.

  6. Låt brödet kallna helt, skär upp och lägg i frysen.

Populära recept

Se alla