Mörk glutenfri limpa

Mörk glutenfri limpa

Du behöver

  • 2,5 dl filmjölk
  • 2 tsk bikarbonat
  • 0,5 dl lingonsylt
  • 0,25 dl mörk sirap
  • 1,5 dl glutenfri mjölmix (Finax)
  • 1 dl krossat bovete
  • 1 dl krossat linfrö
  • 0,5 dl fibrex
  • 0,5 dl pofiber
  • 1 dl hirsflingor
  • 0,5 tsk salt

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Börja med att röra ihop fil och bikarbonat, tillsätt sedan sylt och sirap.

  3. Mät upp alla torra ingredienser och rör ner i filmjölksblandningen.

  4. Olja en brödform och strö över pofiber. Häll ner smeten i formen.

  5. Grädda på falsen näst längst ner i ca 1 timme.

  6. Låt brödet kallna helt, skär upp och lägg i frysen.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons