Långpannebröd
Du behöver
- Bunke 1 Mjölmix
- 7 dl rismjöl
- 4 dl durramjöl
- 2 dl majsmjöl
- 2 dl majsstärkelse
- Bunke 2
- 9 dl mjölmix
- 4 msk grovmalet psylliumfröskal
- 2 msk salt
- 2 dl solrosfrön
- Bunke 3
- 8 dl ljummet vatten eller havredryck
- 25g smulad jäst
- 0,5 dl rapsolja
- 1 msk honung
- 1 vispad äggvita
Hur gör man?
-
Blanda bunke 1 till din mjölmix och rör om ordentligt.
-
Mät upp ingredienser för bunke 2 och rör om ordentligt
-
I bunke tre mäter du upp ljummet vatten eller havredryck.
3a Rör därefter ner 25g smulad jäst, 0,5 dl rapsolja, 1 msk honung och 1 vispad äggvita i bunke 3. Rör om bunke 3 ordentligt.
-
Rör ner de torra ingredienserna från bunke 2 i degvätskan bunke 3. Fortsätt att röra ordentligt med en slev i någon minut.
-
Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
-
Klä en långpanna, ca 20x20 cm med bakplåtspapper. Tryck ut degen i pannan och låt jäsa ytterligare 45 min under bakduk.
-
Sätt ugnen på 250 grader.
-
Skär rutor i degen med en mjölad kniv. Strö över lite boveteflingor över degen och grädda brödet i mitten av ugnen, ca 25 min eller tills ytan blivit gyllenbrun.
-
Ta ut och låt svalna. Bryt brödet i bitar.
Totalt innehåller den 4372 kcal, vilket blir 290 kcal/bit om du delar den i 15 rutor. Lycka till.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 290 kcal