Långpannebröd

Du behöver

  • Bunke 1 Mjölmix
  • 7 dl rismjöl
  • 4 dl durramjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl majsstärkelse
  • Bunke 2
  • 9 dl mjölmix
  • 4 msk grovmalet psylliumfröskal
  • 2 msk salt
  • 2 dl solrosfrön
  • Bunke 3
  • 8 dl ljummet vatten eller havredryck
  • 25g smulad jäst
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 msk honung
  • 1 vispad äggvita

Hur gör man?

  1. Blanda bunke 1 till din mjölmix och rör om ordentligt.

  2. Mät upp ingredienser för bunke 2 och rör om ordentligt

  3. I bunke tre mäter du upp ljummet vatten eller havredryck.

3a Rör därefter ner 25g smulad jäst, 0,5 dl rapsolja, 1 msk honung och 1 vispad äggvita i bunke 3. Rör om bunke 3 ordentligt.

  1. Rör ner de torra ingredienserna från bunke 2 i degvätskan bunke 3. Fortsätt att röra ordentligt med en slev i någon minut.

  2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

  3. Klä en långpanna, ca 20x20 cm med bakplåtspapper. Tryck ut degen i pannan och låt jäsa ytterligare 45 min under bakduk.

  4. Sätt ugnen på 250 grader.

  5. Skär rutor i degen med en mjölad kniv. Strö över lite boveteflingor över degen och grädda brödet i mitten av ugnen, ca 25 min eller tills ytan blivit gyllenbrun.

  6. Ta ut och låt svalna. Bryt brödet i bitar.

Totalt innehåller den 4372 kcal, vilket blir 290 kcal/bit om du delar den i 15 rutor. Lycka till.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 290 kcal

Populära recept

Se alla