Glutenfri key lime pie i glas
Du behöver
- 100 g glutenfria digestive-kex
- 25 g smör
- 1/2 burk sötad kondenserad mjölk (200 g)
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 2 äggulor
- saft och finrivet skal från 0,5 lime
- ca 0,5 liter färska jordgubbar
- 3 dl vispgrädde
Hur gör man?
-
Smula sönder kexen till ett fint smul (det gör inget om det blir några bitar kvar) och blanda med det smälta smöret.
-
Häll upp kondenserad mjölk i en skål och rör ner äggulor, vaniljsocker, limejuice och limeskal.
-
Vispa grädden och skiva jordgubbarna.
-
Nu är alla delar klara, ta fram 6 st glas som rymmer minst 2 dl.
-
Varva smulor, limekräm, vispad grädde och jordgubbar i glasen, avsluta med grädde och dekorera med en skiva lime.
Går bra att förbereda någon timme i förväg och förvara i kyl.