Tårta med daimgrädde och jordgubbar
Du behöver
- 1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400g)
- 150g smör
- 300g glutenfria Digestivekex
- 1,5st dubbeldaim
- 3dl vispgrädde
- 1l jordgubbar
Hur gör man?
-
Lägg burken med den sötade kondenserad mjölken oöppnad i en kastrull med vatten. Se till att vattnet täcker burken genom hela koktiden, fyll annars på efterhand. Låt småkoka i ca 2 1/2 timme utan lock.
-
Ta upp burken och låt den svalna helt. Skölj gärna i kallt vatten. Steg 1 och 2 kan med fördel göras i förväg eller dagen innan. Den kondenserade mjölken har nu blivit en kolakräm.
-
Klä insidan av en form med löstagbar kant, för 8 bitar, med plastfolie.
-
Smält smöret och mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa den jämn. Tryck ut blandningen på botten av formen och ställ in i kylen en timme eller i frysen om du har ont om tid.
-
Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset.
-
Lossa kanten från botten. Lyft upp den och dra försiktigt bort plasten för att sen lägga botten på ett fat. Bred på kolakrämen och spritsa eller bred sen på grädden.
-
Ställ den kallt tills det är dags för servering då du också toppar med jordgubbar och resten av daimkrosset.