Tårta med daimgrädde och jordgubbar

Du behöver

  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400g)
  • 150g smör
  • 300g glutenfria Digestivekex
  • 1,5st dubbeldaim
  • 3dl vispgrädde
  • 1l jordgubbar

Hur gör man?

  1. Lägg burken med den sötade kondenserad mjölken oöppnad i en kastrull med vatten. Se till att vattnet täcker burken genom hela koktiden, fyll annars på efterhand. Låt småkoka i ca 2 1/2 timme utan lock.

  2. Ta upp burken och låt den svalna helt. Skölj gärna i kallt vatten. Steg 1 och 2 kan med fördel göras i förväg eller dagen innan. Den kondenserade mjölken har nu blivit en kolakräm.

  3. Klä insidan av en form med löstagbar kant, för 8 bitar, med plastfolie.

  4. Smält smöret och mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa den jämn. Tryck ut blandningen på botten av formen och ställ in i kylen en timme eller i frysen om du har ont om tid.

  5. Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset.

  6. Lossa kanten från botten. Lyft upp den och dra försiktigt bort plasten för att sen lägga botten på ett fat. Bred på kolakrämen och spritsa eller bred sen på grädden.

  7. Ställ den kallt tills det är dags för servering då du också toppar med jordgubbar och resten av daimkrosset.

Populära recept

Se alla