No bake Oreo cheesecake med choklad i tre lager

Du behöver

  • Botten
  • 1 paket Oreo original 154 g
  • 50 g smält smör (laktosfritt)
  • Cheesecake
  • 265 g Philadelphia (laktosfri big pack)
  • 100 g mörk choklad (50-70%, min var ca 55%)
  • 0,5 paket Oreo original
  • 1 dl vispgrädde (laktosfri)
  • 1 dl florsocker
  • Chokladganache
  • 1 dl vispgrädde (laktosfri)
  • 100 g mörk choklad (50-70%, min var ca 70%)
  • Dekoration
  • 0,5 paket Oreo original
  • Ett paket färska hallon

Hur gör man?

Kaka

  1. Klä en springform (ca 15 cm i diameter) med bakplåtspapper.

  2. Kör kexen i en mixer.

  3. Smält smöret i en kastrull och blanda med kexen.

  4. Tryck ut i formen och ställ i kylskåpet.

  5. Smält chokladen på svag värme och låt svalna.

  6. Vispa grädden. Blanda cream cheese och florsocker till en jämn smet.

  7. Rör i chokladen och vänd till sist i grädden.

  8. Bryt oreos i bitar och blanda i smeten.

  9. Häll smeten över botten och ställ i kylskåp i minst två timmar (täck med plast).

Ganache

  1. Hacka chokladen i små bitar.

  2. Värm grädde i en kastrull. Tag av från plattan precis före det börjar koka.

  3. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills allt smält.

  4. Låt svalna och häll sedan över kakan (oreo cheesecake).

Populära recept

Se alla