No bake Oreo cheesecake med choklad i tre lager
Du behöver
- Botten
- 1 paket Oreo original 154 g
- 50 g smält smör (laktosfritt)
- Cheesecake
- 265 g Philadelphia (laktosfri big pack)
- 100 g mörk choklad (50-70%, min var ca 55%)
- 0,5 paket Oreo original
- 1 dl vispgrädde (laktosfri)
- 1 dl florsocker
- Chokladganache
- 1 dl vispgrädde (laktosfri)
- 100 g mörk choklad (50-70%, min var ca 70%)
- Dekoration
- 0,5 paket Oreo original
- Ett paket färska hallon
Hur gör man?
Kaka
-
Klä en springform (ca 15 cm i diameter) med bakplåtspapper.
-
Kör kexen i en mixer.
-
Smält smöret i en kastrull och blanda med kexen.
-
Tryck ut i formen och ställ i kylskåpet.
-
Smält chokladen på svag värme och låt svalna.
-
Vispa grädden. Blanda cream cheese och florsocker till en jämn smet.
-
Rör i chokladen och vänd till sist i grädden.
-
Bryt oreos i bitar och blanda i smeten.
-
Häll smeten över botten och ställ i kylskåp i minst två timmar (täck med plast).
Ganache
-
Hacka chokladen i små bitar.
-
Värm grädde i en kastrull. Tag av från plattan precis före det börjar koka.
-
Häll den varma grädden över chokladen och rör tills allt smält.
-
Låt svalna och häll sedan över kakan (oreo cheesecake).