Saltlakritsbiskvier med Choklad

Du behöver

STEG 1 - botten

  • •150 gram Mandelmassa (sockerfri)
  • •1 äggvita

STEG 2 - fyllningen

  • •ca 1 dl Hasselnötskräm (sockerfri)
  • •ca 1 tsk Salt-lakritssirap (kolla gluten för lakrits)

STEG 3 - toppingen

  • •Mjölkchoklad (sockerfri)
  • •Salt Rålakrits-crunch

Hur gör man?

STEG 1 - botten

  1. Riv mandelmassan.
  2. Blanda ner äggvitan i ”mandel-rivet”.
  3. Häll i en form med bakplåtspapper.
  4. Stoppa in i ugnen på 200 grader och grädda i ca 20 minuter.

Låt sedan svalna.

STEG 2 - fyllningen

  1. Blanda ihop allt, och tillsätt mer lakritssirap om du vill ha mer lakritssmak.
  2. Ta fram den avsvalnade botten och bred på krämen.
  3. Stoppa in i kylen medan du gör sista steget.

STEG 3 - toppingen

  1. Smält chokladen över vattenbad.
  2. Låt svalna något och håll sen ovanpå botten o fyllningen du lagt i kylen.
  3. Strö slutligen över crunchet. Dela i mindre mumsbitar.

KLAR!! NJUT av dessa drömmiga bitar. (Förvara bitarna i kyl eller frys).

Populära recept

Se alla