Perfekt gluten- och mjölkfri sockerkaka

Du behöver

  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 100 g margarin (mjölkfritt)
  • Skal av en citron
  • 1 dl tjock kokosmjölk (Garant)
  • 2,5 dl glutenfri mjölmix (Semper ”Fin mix”)
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 3 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • Margarin och kokosflingor till formen

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smöra och "bröa" en springform (ca 20 cm i diameter) ordentligt med margarin och kokosflingor.

  3. Vispa ägg och socker pösigt (länge så att det blir vitt).

  4. Blanda samman alla torra ingredienserna i en bunke.

  5. Smält margarinet i en kastrull och tillsätt kokosmjölken samt skal av en citron.

  6. Blanda samman äggsmeten med margarinblandningen.

  7. Blanda slutligen i de torra ingredienserna.

  8. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter.

  9. Känn alltid med en kaksticka före du tar ut kakan. Stickan ska inte bli kladdig. Tag ut kakan och låt svalna helt under en handduk före du stjälper upp den.

Servera samma dag eller frys in så att kakan inte blir torr.

Populära recept

Se alla