Fröknäcke

Du behöver

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 50 g sesamfrön
  • 1/2 dl linfrön
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokhett vatten
  • flingsalt

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Blanda alla ingredienser utom flingsalt i en bunke och rör ihop.

  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut smeten.

  4. Lägg ett annat papper ovanpå och tryck ut degen tunt över plåten. Dra bort pappret och strö över flingsalt.

  5. Grädda knäckebrödet i mitten av ugnen ca 60 min eller tills brödet är helt torrt.

  6. Bryt i bitar och förvara i lufttät burk.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 150 kcal

Populära recept

Se alla