Morotslasagne

Du behöver

  • 450 g morötter (6-8 st)
  • 1 gul lök
  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • 3 msk rapsolja
  • 1,5 msk spiskummin
  • 1,5 msk paprikapulver
  • 2 pkt passerade tomater á 500 g
  • 2 dl creme fraiche (laktosfri)
  • 1 dl vispgrädde (laktosfri)
  • 2 dl vatten
  • 1 dl ketchup/chilisås av ketchup typ
  • 2-3 dl lagrad ost

Hur gör man?

  1. Finhacka vitlök och gul lök, stek mjuk på svag värme i en gryta med lite av olja.

  2. Skala morötterna och riv fint. Ha i resten av oljan i grytan och tillsätt morötterna, låt steka på svag värme i några minuter.

  3. Rör ner passerade tomater, creme fraiche, grädde, vatten, spiskummin, paprikapulver och ketchup.

  4. Varva morotsröran med lasagneplattor i en ugnsfast form, toppa med riven ost.

  5. Grädda mitt i ugnen i ca 40 min i 200 grader.

Populära recept

Se alla