Morotslasagne
Du behöver
- 450 g morötter (6-8 st)
- 1 gul lök
- 2-3 st vitlöksklyftor
- 3 msk rapsolja
- 1,5 msk spiskummin
- 1,5 msk paprikapulver
- 2 pkt passerade tomater á 500 g
- 2 dl creme fraiche (laktosfri)
- 1 dl vispgrädde (laktosfri)
- 2 dl vatten
- 1 dl ketchup/chilisås av ketchup typ
- 2-3 dl lagrad ost
Hur gör man?
-
Finhacka vitlök och gul lök, stek mjuk på svag värme i en gryta med lite av olja.
-
Skala morötterna och riv fint. Ha i resten av oljan i grytan och tillsätt morötterna, låt steka på svag värme i några minuter.
-
Rör ner passerade tomater, creme fraiche, grädde, vatten, spiskummin, paprikapulver och ketchup.
-
Varva morotsröran med lasagneplattor i en ugnsfast form, toppa med riven ost.
-
Grädda mitt i ugnen i ca 40 min i 200 grader.