Äppelmuffins
Du behöver
- 100 g smör, rumsvarmt
- 2 ägg
- 2 1/2 dl glutenfri mjölmix, Finax
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk fiberhusk
- 2 dl finhackat äpple (ca 2 st)
- 1 tsk kanel
- 2 tsk strösocker
Hur gör man?
-
Rör socker och smör luftigt, tillsätt sedan ett ägg i taget.
-
Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och häll ner i smörblandningen, rör till en jämn smet.
-
Häll upp smeten i muffinsformar, fyll dem till drygt hälften.
-
Finhacka äpplena och blandat med kanel och socker, fördela äppelbitarna ovanpå muffinssmeten.
-
Grädda mitt i ugnen, 200 grader, i ca 12 min.