Äppelmuffins

Du behöver

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl glutenfri mjölmix, Finax
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk fiberhusk
  • 2 dl finhackat äpple (ca 2 st)
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk strösocker

Hur gör man?

  1. Rör socker och smör luftigt, tillsätt sedan ett ägg i taget.

  2. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och häll ner i smörblandningen, rör till en jämn smet.

  3. Häll upp smeten i muffinsformar, fyll dem till drygt hälften.

  4. Finhacka äpplena och blandat med kanel och socker, fördela äppelbitarna ovanpå muffinssmeten.

  5. Grädda mitt i ugnen, 200 grader, i ca 12 min.

Populära recept

Se alla