Sötpotatispizza đâŁ
Du behöver
- 1 kg sötpotatis
- 3 morötter
- 4 msk majsmjöl
- 2 msk fiberhusk
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 3 msk olivolja
Hur gör man?
-
SÀtt ugnen pÄ 175 grader.
-
Skala potatisen och morötterna. SkÀr dem i mindre bitar och koka upp i ca 15 min tills att de blir mjuka.
-
Mixa med en stavmixer tills det blir slÀtt. HÀll i resterande av ingredienserna och rör om.
-
Ta fram en plÄt med bakplÄtspapper och bred ut ett tunt, tunt lager av smeten till botten. GrÀdda i 30 min.
-
Ta ut plÄten och bred pÄ din topping. Jag hade pÄ hemmagjord tomatsÄs, gul lök, champinjoner, grönkÄl och gula plommontomater.
-
GrÀdda ytterligare 20 min till pizzan fÄr en gyllene yta.
Servera med en frĂ€sch vitkĂ„lssallad med mycket citron och lite grönkĂ„l đâŁđâŁđâŁ