Mintchokladbollar
Du behöver
- 15 st färska dadlar
- 2,5 dl blötlagda bovete
- 2,5 dl havregryn (välj glutenfria havregryn vid behov)
- 0,5 dl kokosgrädde
- 0,5 dl rapsolja
- 1 msk pepparmintsarom
- 3-4 msk kakao
- 1 nypa salt
Hur gör man?
- Blöttlägg bovete i rikligt med vatten, minst 8h. Skölj sedan av noga i en sil. ( Funkar att ta dubbelt med havregryn också, men bovete bidrar med en härlig konsistens.
- Kärna ur dadlarna
- Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät smet. Smaka av och tillsätt ev mer pepparmintsarom eller kakao vid behov.
- Om smeten är för kladdig för att rulla - tillsätt mer havregryn. Om smeten är för torr - tillsätt lite vatten
- Rulla till bollar och rulla i kakao.