Mintchokladbollar

Du behöver

  • 15 st färska dadlar
  • 2,5 dl blötlagda bovete
  • 2,5 dl havregryn (välj glutenfria havregryn vid behov)
  • 0,5 dl kokosgrädde
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 msk pepparmintsarom
  • 3-4 msk kakao
  • 1 nypa salt

Hur gör man?

  1. Blöttlägg bovete i rikligt med vatten, minst 8h. Skölj sedan av noga i en sil. ( Funkar att ta dubbelt med havregryn också, men bovete bidrar med en härlig konsistens.
  2. Kärna ur dadlarna
  3. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät smet. Smaka av och tillsätt ev mer pepparmintsarom eller kakao vid behov.
  4. Om smeten är för kladdig för att rulla - tillsätt mer havregryn. Om smeten är för torr - tillsätt lite vatten
  5. Rulla till bollar och rulla i kakao.

Populära recept

Se alla