Sötpotatispizza đâŁ
Du behöver
- 1 kg sötpotatis
- 4 msk majsmjöl
- 3 msk fiberhusk
- 1 tsk salt
- 3 msk olivolja
Hur gör man?
-
SÀtt ugnen pÄ 185 grader.
-
Skala potatisen och skÀr dem i mindre bitar. Koka upp i ca 15 min tills att de bli mjuka.
-
Mixa med en stavmixer tills det blir slÀtt. HÀll i resterande av ingredienserna och rör om.
-
Ta fram en plÄt med bakplÄtspapper och bred ut ett tunt, tunt lager av smeten till botten, ca 2 plÄtar av smeten. GrÀdda i ca 40 min.
-
Ta ut plÄten och bred pÄ din topping. Jag hade pÄ tomatsÄs, röd lök, champinjoner, kronÀrtskocka och fÀrska körsbÀrstomater.
-
GrÀdda ytterligare 30 min till pizzan fÄr en gyllene yta.
Servera med en frĂ€sch vitkĂ„lssallad med mycket citron. đđ