Körsbärstårta
Du behöver
- Kaka
- 150 g smör (laktosfritt)
- 2 dl vispgrädde (laktosfri)
- 3 dl glutenfri mjölmix (Semper fin mix)
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljpulver
- 3 tsk bakpulver
- 0,5 dl kakao
- Chokladsmörkräm
- 150 g rumsvarmt smör (laktosfritt)
- 50 g mörk choklad (minst 70% laktosfri)
- 50 g mjölkchoklad (laktosfri Green star)
- 0,75 dl florsocker
- Garnering
- 4 dl vispgrädde (laktosfri)
- 1 tsk vaniljsocker
- ca 25 körsbär
Hur gör man?
Kaka
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Smöra två lite mindre springformar (ca 15 cm i diameter).
-
Smält smöret i en kastrull.
-
Häll i grädden.
-
Blanda samtliga torra ingredienser i en skål.
-
Häll i smörblandningen och rör till en jämn smet.
-
Häll upp smeten i dina två formar.
-
Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Tag ut och låt svalna.
Chokladsmörkräm 9. Vispa det rumsvarma smöret fluffigt med en elvisp.
-
Smält chokladen över ett vattenbad på låg värme så att chokladen inte blir för varm.
-
Häll i chokladen och florsockret i smöret och vispa till en len smörkräm.
Garnering/montering 12. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.
-
Vill man ha körsbär i kakan kan man tvätta och skiva hälften av körsbären och spara hälften till dekoration.
-
Placera en botten på ett kakfat.
-
Bred på hälften av smörkrämen (jag gillar när man brer på lite slarvigt så att det pyser ut lite härligt mellan lagren).
-
Sprid ut de skivade körsbären på smörkrämen (kan väljas att tas bort).
-
Bred på hälften av grädden över körsbären.
-
Lägg på den andra botten och bred på den resterande smörkrämen och vispgrädden.
-
Toppa med körsbär och avsluta med att pudra över lite vaniljsocker.
Sedan är det bara att äta och njuta av denna vackra och rustika tårta. 🎂