Körsbärstårta

Du behöver

  • Kaka
  • 150 g smör (laktosfritt)
  • 2 dl vispgrädde (laktosfri)
  • 3 dl glutenfri mjölmix (Semper fin mix)
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 tsk bakpulver
  • 0,5 dl kakao
  • Chokladsmörkräm
  • 150 g rumsvarmt smör (laktosfritt)
  • 50 g mörk choklad (minst 70% laktosfri)
  • 50 g mjölkchoklad (laktosfri Green star)
  • 0,75 dl florsocker
  • Garnering
  • 4 dl vispgrädde (laktosfri)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 25 körsbär

Hur gör man?

Kaka

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Smöra två lite mindre springformar (ca 15 cm i diameter).

  3. Smält smöret i en kastrull.

  4. Häll i grädden.

  5. Blanda samtliga torra ingredienser i en skål.

  6. Häll i smörblandningen och rör till en jämn smet.

  7. Häll upp smeten i dina två formar.

  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Tag ut och låt svalna.

Chokladsmörkräm 9. Vispa det rumsvarma smöret fluffigt med en elvisp.

  1. Smält chokladen över ett vattenbad på låg värme så att chokladen inte blir för varm.

  2. Häll i chokladen och florsockret i smöret och vispa till en len smörkräm.

Garnering/montering 12. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.

  1. Vill man ha körsbär i kakan kan man tvätta och skiva hälften av körsbären och spara hälften till dekoration.

  2. Placera en botten på ett kakfat.

  3. Bred på hälften av smörkrämen (jag gillar när man brer på lite slarvigt så att det pyser ut lite härligt mellan lagren).

  4. Sprid ut de skivade körsbären på smörkrämen (kan väljas att tas bort).

  5. Bred på hälften av grädden över körsbären.

  6. Lägg på den andra botten och bred på den resterande smörkrämen och vispgrädden.

  7. Toppa med körsbär och avsluta med att pudra över lite vaniljsocker.

Sedan är det bara att äta och njuta av denna vackra och rustika tårta. 🎂

Populära recept

Se alla