Veganska hallongrottor
Du behöver
- 4,5 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- 0,5 krm krossat flingsalt
- 225 g margarin (mjölkfritt)
- Hallonsylt (fast) ca 0,5-1 dl
- Vaniljsocker att pudra över
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Lägg bakplåtspapper på två plåtar och tag ut margarinet så att det blir rumsvarmt.
-
Blanda samman mjöl, socker, vaniljpulver, salt och bakpulver.
-
Tillsätt smöret i tärningar och knåda till en jämn deg.
-
Gör ca 20 små bollar av degen.
-
Lägg bollarna på plåtarna (två plåtar behövs då kakorna flyter ut i ugnen).
-
Gör en liten grop i mitten på alla kakor och fyll med hallonsylt.
-
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Tag ut och låt svalna helt.
Pudra över lite vaniljsocker före servering.
Ät och njut!