Påskkladdkaka
Du behöver
Kladdkaka
- 120 g Semper glutenfri Mix (2 dl) (kolla vetestärkelse)
- 80 gram smör eller kokosfett
- 2 dl kokossocker
- 2 ägg
- 1/2 tsk salt
- 150g mörk choklad (ev vegansk)
Chokladkola
- 1,5 dl laktosfri grädde/kokosgrädde
- 1 dl socker
- 1 msk kakao
- 1 msk sirap
- 1 msk smör eller kokosfett
Hallongrädde
- 3 dl grädde eller kokosgrädde
- 1/2 dl hallon
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 180 grader.
-
Vispa ägg och kokossocker.
-
Smält fett och choklad i en kastrull och rör ner i äggsmeten.
-
Sikta i Semper Mix och vänd ihop till en jämn smet med elvisp. Konsistensen ska vara som seg kola.
-
Använd smör eller kokosfett och bröa en form med kokosflingor och fördela smeten i formen.
-
Grädda kakan i cirka 15-20 minuter.
Chokladkola
-
Blanda ihop samtliga ingredienser och låt koka i 40 minuter på svag värme. Bred ut över kakan och ställ kallt tills kolan stelnat.
-
Riv mörk choklad och strö över kakan.
-
Vispa grädde och rör ner hallon. Spritsa hallongrädden på kladdkakan och dekorera med valfritt påskgodis
Glad påsk! 🐥💐