Lätt och luftig bärdessert
Du behöver
- 250 g frysta bär (hallon och blåbär är gott)
- Några färska bär att dekorera med
- ¾ dl mandelmjöl
- 1 msk agave sirap
- 2 ägg
- 2 äggulor
- 2 dl mandelmjölk
Hallon ”grädde”
- 2 dl cashews (som har blötlagts i vatten ca 4 timmar och därefter sköljts av)
- ½ dl vatten
- ¼ dl citron juice
- ¼ dl mandelmjölk
- ½ tsk vaniljpulver
- Nypa salt
- ½ dl frysta hallon (färska går också bra men frysta håller temperaturen nere i din blender när du mixar ”grädden”)
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 200 C
-
Smörj pajformen med (mjölkfritt) smör. Fördela bären i formen/formarna.
-
Vispa upp äggen o äggulorna lite lätt.
-
Tillsätt övriga ingredienser och vispa ihop.
-
Häll smeten över bären.
-
Baka i ugn 25-30 minuter för små formar, 40 minuter för en stor.
-
Låt svalna något.
-
Servera med några bär som dekoration.
Hallon ”grädde”
-
Kör allt i blendern tills slätt o krämigt
-
Lägg till hallonen och kör lite till