Lätt och luftig bärdessert

Du behöver

  • 250 g frysta bär (hallon och blåbär är gott)
  • Några färska bär att dekorera med
  • ¾ dl mandelmjöl
  • 1 msk agave sirap
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 dl mandelmjölk

Hallon ”grädde”

  • 2 dl cashews (som har blötlagts i vatten ca 4 timmar och därefter sköljts av)
  • ½ dl vatten
  • ¼ dl citron juice
  • ¼ dl mandelmjölk
  • ½ tsk vaniljpulver
  • Nypa salt
  • ½ dl frysta hallon (färska går också bra men frysta håller temperaturen nere i din blender när du mixar ”grädden”)

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 200 C

  2. Smörj pajformen med (mjölkfritt) smör. Fördela bären i formen/formarna.

  3. Vispa upp äggen o äggulorna lite lätt.

  4. Tillsätt övriga ingredienser och vispa ihop.

  5. Häll smeten över bären.

  6. Baka i ugn 25-30 minuter för små formar, 40 minuter för en stor.

  7. Låt svalna något.

  8. Servera med några bär som dekoration.

Hallon ”grädde”

  1. Kör allt i blendern tills slätt o krämigt

  2. Lägg till hallonen och kör lite till

Populära recept

Se alla